Specialisaties

Fysiotherapie

Als Fysiotherapeut help ik u met het herstellen van klachten aan het lichaam die niet door natuurlijk herstel  willen overgaan. De klachten kunnen uitéénlopen van ernstig na bijvoorbeeld een trauma of een operatie of overbelastingsklachten door alledaagse activiteiten. De behandelvorm wordt bepaald na een eerder afgelegd lichamelijk onderzoek waarin een passende diagnose en behandelplan wordt opgesteld. Indien nodig kan de therapeut ook bij u thuis langs komen.

Medical taping

Medical Taping is de toepassing van kinesiotape om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. Hierbij ondersteunt de elastische tape het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt het de neurologische en circulaire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Sport revalidatie

Indien u na een lange periode van inactiviteit door een blessure of andere onderliggende medische rede uw sportactiviteiten weer wilt oppakken. Is het belangrijk dit  op een gecontroleerde manier te doen. Een Fysiotherapeut zou u hierin goed kunnen ondersteunen zodat u snel weer op uw oude niveau kan hervatten.

Behandelvormen voor Myofasciale triggerpoints

De myofasciale triggerpoints bevinden zich in een verharde streng en voelen bij palpatie (onderzoek) aan als een plaatselijke verdikking. De patiënt ervaart door druk de herkenbare pijn. Tevens wordt er gekeken naar de afname van spierkracht en spierlengte.

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

triggerpointmassage

Bij triggerpiontmassage wordt er in eerste instantie bepaald waar de triggerpoints zich in het lichaam bevinden. Dit gebeurd door palpatie en door een actief weerstandsonderzoek,   vervolgens kunnen de triggerpoints  door toenemende lokale  druk worden opgelost.

Fitcheck

In deze check zullen we ons richten op een dynamisch gedeelte, de bewegingsanalyse. Ik ga foutieve bewegingspatronen bij je herkennen, die ik vastleg in bewegingsuitslagen. Meten is weten. Daarmee geef ik je beweging en houdingsadvies waarmee je preventief alle oefeningen kunt doen op een manier waarop de kans op een blessure minimaal wordt.