Specialisaties

Fysiotherapie

Als fysiotherapeut help ik je met het herstellen van klachten aan het lichaam die niet door natuurlijk herstel willen overgaan. De klachten kunnen uiteenlopen van ernstig na bijvoorbeeld een trauma of overbelastingsklachten door alledaagse activiteiten. De behandelvorm wordt bepaald na een lichamelijk onderzoek waarmee een passende diagnose en behandelplan wordt opgesteld. Indien nodig kan de therapeut ook bij jou thuis langskomen.

fysiotherapeut schouder

Medical taping

Medical taping is de toepassing van kinesiotape om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. Hierbij ondersteunt de elastische tape het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt het de neurologische en circulaire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

medical taping

Sport revalidatie

Indien je na een lange periode van inactiviteit door een blessure of andere onderliggende medische rede jouw sportactiviteit weer wilt oppakken, is het belangrijk dit op een gecontroleerde manier te doen. Fysiotherapie van Wolferen kan jou hierin goed ondersteunen zodat je snel weer op het oude niveau komt.

Behandelvormen voor myofasciale triggerpoints

De myofasciale triggerpoints bevinden zich in een verharde streng en voelen bij palpatie (onderzoek) aan als een plaatselijke verdikking. De patiënt ervaart door druk de herkenbare pijn. Tevens wordt er gekeken naar de afname van spierkracht en spierlengte.

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling gebruikt een ‘droge’ acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

fysiotherapie dry needling

Triggerpointmassage

Bij triggerpointmassage wordt er in eerste instantie bepaald waar de triggerpoints zich in het lichaam bevinden. Dit gebeurd door druktechniek en door een actief weerstandsonderzoek. Vervolgens kunnen de triggerpoints door toenemende lokale druk worden opgelost.

triggerpoint massage fysiotherapie uitgeest en akersloot

Fitcheck

In deze check zullen we ons richten op een dynamisch gedeelte, de bewegingsanalyse. Ik ga foutieve bewegingspatronen bij je herkennen, die ik vastleg in bewegingsuitslagen. Meten is weten. Daarmee geef ik je beweging en houdingsadvies waarmee je preventief alle oefeningen kunt doen op een manier waarop de kans op een blessure minimaal wordt.